vredesbeweging van hart tot hart
Get Adobe Flash player

 

Een Lichtje Voor Vrede

Dit is de openingsactie voor de website. Het is een actie die zal blijven zolang als hij nodig is.

Op veel plaatsen in de wereld zijn er gewapende conflicten en er komen er steeds meer bij. Het lijkt wel een oorlogsepidemie. Een triest feit is, dat er in die conflicten mensen worden gedood door mensen en daar moet een eind aan komen. Het zou toch niet zo mogen zijn dat er mensen onder mensen moeten lijden.

Het zou een grote stap in de goede richting kunnen zijn als iedereen, telkens als hij of zij op wat voor manier dan ook iets hoort of ziet over een conflict, in gedachten een lichtje voor vrede opsteekt. Er komt dan een gedachte van vrede op een moment dat geladen is met geweld en oorlog. Als je in de gelegenheid bent een echt kaarsje aan te steken en daarbij dan zegt:”Een lichtje voor vrede”, is het natuurlijk extra mooi”.

Een lichtje brengt warmte en belicht wat in het donker is. Kom op doe mee! Laat er een omslag komen van angst voor oorlog, naar geloof in vrede. Iedereen die meedoet vergroot de positieve krachten en schept een klimaat waarbij in onderhandelingen het hart open gaat. De oorlogspropaganda moet stoppen, de wapens moeten zwijgen en de harten moeten spreken. Als dat gebeurt wordt er gesproken en geluisterd op de enige manier die echt vrede kan brengen. Wereldvrede is mogelijk, als wij maar massaal op een overtuigende manier duidelijk laten weten dat wij vrede willen.

Grote Vredesdemonstraties hebben in de jaren 60 een eind gemaakt aan de Vietnamoorlog. Laten wij nu een poging doen om wereldvrede tot stand te brengen door vredeslichtjes te branden waardoor alle harten oplichten en de liefde voor vrede overwint.

In de kop van de site zijn op de wereldbol de stadslichten te zien van grote dichtbevolkte woongebieden. De rest van de kop kent ook veel lichtpunten. Als je goed kijkt zie je op de wereldbol of tussen de andere lichten in steeds een klein puntje oplichten. Iedere keer als jij in gedachten of in het echt een lichtje voor vrede opsteekt, kan je dat lichtje beschouwen als het vredeslichtje dat jij hebt aangestoken. Het maakt visueel waar jij mee bezig bent.

Laat er steeds meer mensen zo’n lichtje opsteken en daarmee een hart openen voor vrede. Elk lichtje brengt de vrede dichterbij. Wij kunnen die vrede tot stand brengen. Wij allemaal samen.

Het zou fijn zijn als je deze tekst op facebook plaatst of als je het lichtje doortwittert. Alle lichtjes samen moeten een laaiend vuur worden waar niemand meer omheen kan totdat we hebben bereikt wat we willen WERELDVREDE.

Laat jouw lichtje maar schijnen.

Bedankt namens alle mensen die vrede willen en de kinderen die in vrede zullen kunnen opgroeien.

Liefde en licht.

Marjan

             

copyright © 2013. All Rights Reserved.